ПСЖ победи Ница с 2:1 в мач от 9-ия кръг на френската

...
ПСЖ победи Ница с 2:1 в мач от 9-ия кръг на френската
Коментари Харесай

Килин Мбапе влезе от пейката и прати ПСЖ на върха в Лига 1

ПСЖ победи Ница с  2:1 в мач от 9-ия кръг на френската Лига 1. Лионел Меси откри резултата в 29-та минута от директен свободен удар. Гостите изравниха в 48-та минута посредством Лаборде. Мбапе даде преднина на домакините за повторно в мача.

Равностойна борба в средата на терена, към този момент без никакви рискове. Гостите пресират повече, до момента в който парижани се пробват да владеят топката и да изградят нещо по-интересно в предни позиции, без триумф в първите десетина минути.

Първата по-опасна обстановка бе пред гостите в 16-та минута, откакто Рос Баркли получи високо подаване в наказателното поле, англичанинът се забави и не можа да се възползва от това подаване. Все отново бе маркирана засада.

Пари Сен Жермен пък сътвори нещо по-интересно чак в 25-та минута, когато пробиха по левия фланг, само че там футболист на парижани не съумя да откри никого в наказателното поле, а топката беше изчистена.

Меси сподели страхотна техника и бе спрян с нарушаване от Данте. Страхотна позиция за аржентинеца, който се възползва по прелестен метод и прати топката във вратата на Каспер Шмайхел от директния свободен удар - 1:0.

В последните секунди на полувремето, още веднъж груба неточност на Данте даде късмет за ПСЖ, положително двойно подаване сред Меси и Хуан Бернат, след което точно аржентинецът стреля към вратата. Силният му удар бе избавен от Каспер Шмайхел.

Още при започване на второто полувреме Ница нападна по десния фланг, а центриране точно от там стигна до наказателното, където футболист в бяло се размина, само че топката стигна до краката на Лаборде, който си я спря и я прати във вратата на Донарума - 1:1. 

Кристоф Галтие реши, че Килиан Мбапе е необходим на тима, с цел да завоюва дуела и го пусна в игра в 59-та минута, а Мбапе незабавно вдъхна сили на тима с няколко положителни отигравания, в 65-та минута Неймар си опита шанса с удар от отдалеченост, само че топката прелетя над вратата.

Именно Килиан Мбапе сътвори доста ужас в защитата на Ница с пробив в 74-та минута по левия фланг, той се опита да подаде към Неймар, който търсеше позиция, само че топката по този начин и не стигна до бразилеца. След това Меси се опита да откри Неймар с прехвърлящо подаване, само че и това не се получи за парижани.

Килиан Мбапе бе оставен самичък в наказателното поле на Ница и в 83-та минута получи добър пас към бялата точка за осъществяване на дузпи, френският национал съумя да нанесе удар по земята, а топката мина под тялото на Шмайхел - 2:1.

FT ПСЖ - НИЦА 2:1

1:0 Лионел Меси 29'

1:1 Лаборде 48'

2:1 Килиан Мбапе 83'

Стартови сформира на двата тима:

ПСЖ: 99. Донарума, 2. Хакими, 5. Маркиньос /к/, 4. Серхио Рамос, 26. Норди Мукиеле, 14. Хуан Бернат, 17. Витиня, 8. Фабиан Руис, 30. Лионел Меси, 10. Неймар, 44. Екитик

Старши треньор: Кристоф Галтие

Our starting 11
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР